lørdag 4. desember 2010

Lenge siden siste..

..innlegg på bloggen. Det har skjedd litt av hvert siden sist både på hundefronten og på andre fronter :) Denne helgen markerer slutten for årets kurs, på de siste 8 ukene har det blitt hele 7 helgekurs. Sitter igjen med masse inspirasjon, funderinger og motivasjon, skal bli bra til å få litt tid fremover til å trene på alt vi lært ;)

Dagen idag har blitt tilbrakt på Forsvarets Hundeskole hvor vi har gått skyddskurs for Peder Christiansen. Skikkelig spennende og jeg håper virkelig vi kan få til noe med IPO´en framover, har i hvert fall et mål om at vi en eller annen gang skal komme oss til en konkurransestart. For Leela sin del idag ble det figurantarbeid med fille. Hun har kommet et godt stykke lenger siden sist vi var på lignende kurs med Peder og hun tåler nå ganske mye belastninger mens hun fortsatt holder bra i byttet. Det vi skal forsøke å jobbe litt med er at hun skal få mer trøkk i bena, hun blir litt stillestående når byttet/leken presenteres og man ønsker at hun skal gå mer på. Grunnen er kanskje litt en kombinasjon av at vi trener mye omvendt lokking om dagen og at hun rett og slett låser seg litt på byttet og glemmer beina. Skal bli spennende å se hva morgendagen bringer! Ellers på kurset var det også bla med to (kommende?) politihunder. Spennende å få et bittebittelite innblikk i hvordan det er å trene en hund som må takle alle situasjoner også de der hvor det kan bli veldig alvorlig. For våre lydighetshunder dreier det seg ofte ikke om mer enn heder og ære på lydighetsbanen ;)

Et av høstens høydepunkter på kursfronten har vært de to helgene hvor vi har vært så utrolige heldige å ha hatt Maria Hagstrøm hos oss for å holde kurs. Hun er bare så fantastisk dyktig og utrolig hyggelig å gå kurs for. Til neste gang Maria kommer i januar skal jeg gjennomføre et lite ekspriment hvor jeg skal konsentrere meg om 4 øvelser. Disse skal vi alltid trene på i hver eneste økt, også trener vi andre ting også hvis det blir tid. De fire øvelsene er:
  • Apport (Hold fast, hold fast i bevegelse, plukk opp, avlevering i hånd)
  • Sitt og dekk med låste bakben fra stå
  • Dypere vendinger i innkomstene
  • Stimuluskontroll (skille på kommando, vente på kommando)
Det er veldig greit å ha noen hovedpunkter som man skal trene på, med en valp/unghund vil man gjerne trene alt og man kan nok til tider føle litt at man ikke kommer noe vei fordi det blir så mye av alt. Den største fordelen jeg ser av det hittil er at det er mye enklere for meg å legge en plan for treningen. Jeg vet hva vi skal trene på og iom at vi trener så få øvelser har jeg veldig god kontroll på hvor vi var sist. Siden hunden også nylig har trent på øvelsene kan vi begynne ganske rett på der hvor vi var sist og trenger ikke bruke tid på å friske opp igjen øvelsen. Skal bli spennende å se neste gang Maria kommer om hvor langt vi har kommet med øvelsene og om jeg synes dette er en bra måte å jobbe på.

Her følger en film fra gårsdagens innetrening av punktene over :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar