søndag 22. januar 2012

Rallylydighet i Drammen Hundepark

Lørdag morgen var det tidlig opp og ut i snøstormen for å kikke på rallylydighet i Drammen Hundepark. Rallylydighet er en hundesport jeg vet lite om så da var det på tide å komme seg avgårde for å kikke på.

Det som tiltalte meg aller mest var at det ikke virket så høytidelig og at terskelen for å starte nok er lavere enn det er i lydighet. Det kommer sikkert mye av at det ikke er fellesdekk/sitt, at man i første klasse kan ha bånd på hunden og det er tillatt å benytte mye mer "kropp" underveis og også rose hunden.

Jeg kikket mest på den laveste klassen og der så det ut for meg som det er mye grunnferdigheter (noen med en liten vri) og det er spesielt viktig å ha en god lineføring. Fikk også noen glimt av de høyere klassene og da synes jeg det begynner å se mer ut som en blanding av lydighet, freestyle og agility. Skal ikke gå så mye mer i detalj om selve øvelsene, de kan man lese mer om på Norsk Rally Lydighet sin hjemmeside.

Hvis jeg får terminlistene til å gå opp kommer jeg til å starte med både Leela og Basso i rally i løpet av sesongen. For Basso bør første klasse være relativt greit, men selvfølgelig er det ting som må trenes på. Spesielt må nok jeg trene på å forholde meg til skiltene, feks ikke tråkke på dem ;) For Leela så ser jeg på dette som helt perfekt for å få konkurranse erfaring uten at vi trenger å ha en trygg fellesdekk i boks og at jeg kan ha henne i bånd er nok fortsatt nødvendig for min del i en god stund til. Må virkelig prøve å få til dette med Leela så håper det kommer flere stevner på terminlisten utover året.

Hanne var så snill at hun lot meg få legge ut en film jeg tok av henne og hunden hennes Nenyac. De var første startende i klasse 1. Tusen takk til Hanne, det var sporty å stille opp på film!

1 kommentar:

  1. Har testa så vidt, og det er kjempegøy! Bare å hive seg rundt :skriv ut skilter , og ut og tren! Fin variasjon til den vanlige lp treninga!

    SvarSlett